Nieuws

Nieuws

17 september 2021

Op 1 juli 2021 is de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen in werking getreden. De Wbtr, voorheen alleen van toepassing op de bv en de nv, is nu ook van toepassing op alle andere rechtspersonen. Dit heeft onder andere tot gevolg dat de zogenaamde preventieve ontslagtoets voor stichtingsbestuurders is komen te vervallen.

15 september 2021

De rechtbank Amsterdam heeft in een zaak tussen Uber en de vakbond FNV bepaald dat Uber-chauffeurs geen zelfstandige ondernemers zijn, maar werknemers. Tussen de Uber-chauffeurs en Uber bestaat namelijk een “moderne gezagsverhouding”. Daarnaast heeft de rechtbank de CAO Taxivervoer van toepassing verklaard op de arbeidsverhouding.

09 september 2021

Nieuw te verschijnen: 'Fraude opgelicht', een maandelijkse nieuwsbrief, waarin recente uitspraken over fraude kort worden opgelicht en met een wenk van een korte duiding worden voorzien. Aan de hand hiervan kunt u lezen hoe fraude wel of juist niet had moeten worden aangepakt.

'Fraude opgelicht' verschijnt maandelijks met ingang van september 2021. 

Indien u belangstelling heeft om deze nieuwsbrief per mail te ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@paltheoberman.nl.

Hieronder een preview van het binnenkort te verschijnen eerste nummer.

02 september 2021

LeasePlan is volop in het nieuws door al haar werknemers op te roepen weer naar kantoor te komen, onder één expliciete voorwaarde: gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Ongevaccineerde werknemers moeten thuiswerken. Vele buitenlandse bedrijven gingen LeasePlan voor. In Nederland is men, tot begin deze week, zeer terughoudend.

01 september 2021

Palthe Oberman biedt u hierbij aan de Employment Law Tracker van L&E Global van augustus 2021, met de meest recente updates op het gebied van arbeidsrecht.

06 augustus 2021

Palthe Oberman biedt u hierbij aan de Employment Law Tracker van L&E Global van juli 2021, met de meest recente updates op het gebied van arbeidsrecht.