Nieuws

Nieuws

19 oktober 2017

De aandelen van het bedrijf worden overgenomen door bijvoorbeeld een buitenlandse investeerder. Heeft de Ondernemingsraad (OR) hierover medezeggenschap?

18 oktober 2017

Wie doet het niet, op het werk zo af en toe privé-internetten? Even het nieuws lezen, een e-mail of Whatsapp-bericht beantwoorden, of surfen naar je volgende vakantiebestemming. In de meeste organisaties is het volledig geaccepteerd dat werknemers tijdens werktijd ruimte krijgen (of nemen) voor privé-activiteiten online. Zo lang het binnen redelijke grenzen blijft uiteraard. Toch geldt dat niet voor iedereen.

10 oktober 2017

Vanmiddag is het Regeerakkoord 2017-2021: Vertrouwen in de toekomst gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Hieronder in een notendop een overzicht van de belangrijkste onderwerpen en wijzigingen uit dit Regeerakkoord voor de arbeidsrechtelijke praktijk.

03 oktober 2017

De werkneemster is op staande voet ontslagen, wegens herhaaldelijk internetgebruik op de werkvloer. Primair verzoekt de werkneemster de kantonrechter het ontslag te vernietigen en de werkgever te veroordelen tot loondoorbetaling en wedertewerkstelling. Subsidiair maakt zij  aanspraak op de transitievergoeding. De kantonrechter acht het ontslag op staande voet rechtsgeldig en wijst de vorderingen van de werkneemster af.

14 september 2017

Geen sprake van disfunctioneren nu de arbeidsovereenkomst meermaals is verlengd, wel een verstoorde arbeidsverhouding met een billijke vergoeding van EUR 12.000,-

04 september 2017

Op woensdag 13 september 2017 organiseert Palthe Oberman haar terugkerende workshop Actualiteiten Arbeidsrecht. Onze advocaten zullen je in korte tijd bijpraten over de actualiteiten en laatste ontwikkelingen in het arbeidsrecht.