Nieuws

Nieuws

09 januari 2023

Op 9 januari 2023 is de nieuwste editie van 'Fraude opgelicht' verschenen. 'Fraude opgelicht' is een maandelijkse nieuwsbrief, waarin recente uitspraken over fraude kort worden opgelicht en met een wenk van een korte duiding worden voorzien. Aan de hand hiervan kunt u lezen hoe fraude wel of juist niet had moeten worden aangepakt. 

Indien u belangstelling heeft om deze nieuwsbrief per mail te ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@paltheoberman.nl.

Lees hieronder één van de recente uitspraken die in de nieuwsbrief is besproken.

06 december 2022

De 30%-regeling maakt het voor ingekomen werknemers (‘expats’) fiscaal gezien aantrekkelijk om in Nederland werkzaam te zijn: zij kunnen 30% van hun brutoloon belastingvrij ontvangen. Dit percentage wordt dan gezien als vergoeding voor extra kosten in verband met werken in het buitenland. Heeft u ook werknemers die vallen onder de 30%-regeling? Wees alert op de volgende arbeidsrechtelijke aspecten van het in dienst nemen en ontslaan van deze werknemers.

06 december 2022

Remote werken heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, mede door de coronacrisis. Deze vorm van werken brengt echter een aantal arbeidsrechtelijke vraagstukken met zich. Hierbij kan men denken aan de vraag welk recht van toepassing is op de arbeidsovereenkomst: het recht van het land waar de werkgever gevestigd is of het land waar de werknemer de arbeid verricht? In deze blog wordt het antwoord op deze vraag uiteengezet.

06 december 2022

Sinds de coronapandemie is werken op afstand gebruikelijk; zowel thuiswerken, als ook werken vanuit een ander land. Als u dit als werkgever faciliteert of wilt gaan faciliteren, zijn een aantal aandachtspunten van belang. Lees hierover in deze blog.

01 december 2022

Palthe Oberman biedt u hierbij aan de Employment Law Tracker van L&E Global van november 2022, met de meest recente updates op het gebied van arbeidsrecht.

29 november 2022

Op 23 november 2022 is nummer 14 van 'Fraude opgelicht' verschenen. 'Fraude opgelicht' is een maandelijkse nieuwsbrief, waarin recente uitspraken over fraude kort worden opgelicht en met een wenk van een korte duiding worden voorzien. Aan de hand hiervan kunt u lezen hoe fraude wel of juist niet had moeten worden aangepakt. 

Indien u belangstelling heeft om deze nieuwsbrief per mail te ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@paltheoberman.nl.

Lees hieronder één van de recente uitspraken die in de nieuwsbrief is besproken.