Werkneemster schendt privacy van werkgever

“Op 18 april jl. besliste de kantonrechter in Hilversum dat een werkneemster op staande voet mocht worden ontslagen wegens schending van de privacy van de werkgever. De werkneemster, een verkoopster, had in de computer op het bedrijf een persoonlijk mailtje van haar werkgever gezien aan iemand die zij ook kende. Gedreven door nieuwsgierigheid opende ze het bericht en antwoordde hierop door middel van de hotmailaccount van haar werkgever. Dit was onacceptabel en werkneemster was zich bewust van de consequenties hiervan. Behalve afwijzing van een loonvordering van de werkneemster, wordt zij ook veroordeeld tot betaling van het loon over de opzegtermijn als schadevergoeding aan de werkgever.

Wilt u er meer over weten? Dan kunt u een van onze advocaten bellen, die u kort over dit onderwerp bijpraat (tel: 020 - 344 61 00).

Wilt u meer weten?

Alle advocaten van ons kantoor zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij hebben ruime ervaring met het geven van arbeidsrechtelijk advies en het oplossen van arbeidsrechtelijke conflicten.

Meer nieuws

War Child

Christiaan Oberman is al meer dan vijfentwintig jaar verbonden aan War Child. Lees in zijn

Lees verder »