Staat aansprakelijk voor onjuiste vakantiedagen wetgeving

“Een aantal langdurig zieke werknemers heeft met succes de staat aansprakelijk gesteld voor onjuiste vakantiewetgeving. Tot 1 januari 2012 bepaalde de wet dat langdurig zieke werknemers alleen tijdens de laatste zes maanden van hun ziekteperiode vakantiedagen opbouwden. Deze wetgeving was echter in strijd met het Europese recht. Hierdoor hebben zieke werknemers tot 1 januari 2012 te weinig vakantiedagen opgebouwd. Verschillende kantonrechters in Den Haag hebben geoordeeld dat de staat hiervoor aansprakelijk is. De staat had namelijk kunnen weten dat de Nederlandse wetgeving in strijd was met het Europese recht. De werknemers konden niet hun werkgever aanspreken, omdat deze de wet had toegepast. Per 1 januari 2012 is de wet aangepast waardoor langdurig zieke werknemers net als andere werknemers volledig vakantiedagen opbouwen.

Wilt u er meer over weten? Dan kunt u een van onze advocaten bellen, die u kort over dit onderwerp bijpraat (tel: 020 - 344 61 00).

Wilt u meer weten?

Alle advocaten van ons kantoor zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij hebben ruime ervaring met het geven van arbeidsrechtelijk advies en het oplossen van arbeidsrechtelijke conflicten.

Meer nieuws

War Child

Christiaan Oberman is al meer dan vijfentwintig jaar verbonden aan War Child. Lees in zijn

Lees verder »