Hoogste billijke vergoeding ooit toegekend: €530.000! Werkgever heeft de herplaatsingsplicht geschonden.

De kantonrechter Noord-Holland heeft onlangs de hoogste billijke vergoeding ooit toegekend: € 530.000! De medewerker kreeg een dag nadat zijn leidinggevende ontslag had genomen bericht dat zijn functie was vervallen en werd per direct op non-actief gesteld. De kantonrechter besliste dat de werkgever de herplaatsingsplicht heeft geschonden. 

De kantonrechter Noord-Holland sluit in haar oordeel aan bij het New-Hairstyle arrest en neemt de gevolgen van het ontslag mee in de begroting van de billijke vergoeding:

Verder acht de kantonrechter het aannemelijk dat de arbeidsovereenkomst in ieder geval nog 1,5 jaar zou hebben voortgeduurd. (..) Doordat werknemer onterecht op non-actief is gesteld kan hij niet langer aanspraak maken op de gunstige belastingregeling. (..) Indien de arbeidsovereenkomst had voortgeduurd was in ieder geval nog één keer een deel van de unvested stocks vrijgevallen om te vesten.

De kantonrechter begroot de billijke vergoeding daarom op afgerond € 530.000,- bruto (1,5 jaar x € 19.290,00 per maand (salaris) + 8% vakantiegeld + € 53.000,- bruto ingevolge de belastingregeling + € 106.000,- inzake de genoemde unvested stocks.

 

Wilt u meer weten?

Alle advocaten van ons kantoor zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij hebben ruime ervaring met het geven van arbeidsrechtelijk advies en het oplossen van arbeidsrechtelijke conflicten.

Meer nieuws

War Child

Christiaan Oberman is al meer dan vijfentwintig jaar verbonden aan War Child. Lees in zijn

Lees verder »