Gezondheidszorg worstelt met hoor en wederhoor

“Nog maar een paar weken geleden plaatsten wij hier een bericht over een zaak waarin de civiele rechter een schending van hoor en wederhoor door een ziekenhuis afstrafte met een schadevergoeding van 1,8 miljoen euro. De civiele rechter zette daarmee een uitspraak van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg in dezelfde zaak opzij. Inmiddels speelde een nieuwe kwestie met betrekking tot hoor en wederhoor in de gezondheidszorg. In deze nieuwe zaak vond het Scheidsgerecht de naleving van hoor en wederhoor van groot belang. Onder meer wegens de schending van dit beginsel kon de opgelegde non-actiefstelling van de medisch specialist geen stand houden. Het ziekenhuis moest de medisch specialist daarom weer tot zijn werkzaamheden toelaten op straffe van een dwangsom en werd veroordeeld in de kosten van de procedure.

Wilt u er meer over weten? Dan kunt u een van onze advocaten bellen, die u kort over dit onderwerp bijpraat (tel: 020 - 344 61 00).

Wilt u meer weten?

Alle advocaten van ons kantoor zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij hebben ruime ervaring met het geven van arbeidsrechtelijk advies en het oplossen van arbeidsrechtelijke conflicten.

Meer nieuws