Fraude opgelicht

 

Nieuw te verschijnen: ‘Fraude opgelicht’, een maandelijkse nieuwsbrief, waarin recente uitspraken over fraude kort worden opgelicht en met een wenk van een korte duiding worden voorzien.

Aan de hand hiervan kunt u lezen hoe fraude wel of juist niet had moeten worden aangepakt. ‘Fraude opgelicht’ verschijnt maandelijks met ingang van september 2021. 

Indien u belangstelling heeft om deze nieuwsbrief per mail te ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@paltheoberman.nl.

Hieronder een preview van het binnenkort te verschijnen eerste nummer.

 

Ontslag op staande voet voor in privé ontvangen betalingen voor vliegtickets; medicatie 

Een werknemer bij Turkish Airlines maakt  een reservering voor vliegtickets voor vier privépersonen. Drie dagen later maakt hij nogmaals twee tickets aan. Dezelfde dag krijgt hij  EUR 1.810,- (ongeveer twee derde van de prijs) op zijn privérekening gestort als eerste betaling voor de vier genoemde tickets. De volgende dag wordt werknemer hiermee geconfronteerd en op staande voet ontslagen. De werknemer zegt dat hij een fout heeft gemaakt als gevolg van het gebruik van medicatie.

Ook in hoger beroep wordt beslist dat het ontslag op staande voet terecht is gegeven. Het verweer dat medicatie het verwijtbaar gedrag had veroorzaakt is niet gevolgd.

Wenk: soms snijden medische verweren wel hout, mits goed onderbouwd met medische verklaringen. 

Bron: Gerechtshof Amsterdam 6 juli 2021, ECLI:NL:GHAMS:2021:2009

 

Wilt u advies over de beste aanpak van fraude en/of het voorkomen daarvan? Bel ons of mail naar  Draaisma@paltheoberman.nl en/of Milders@paltheoberman.nl. U krijgt altijd snel antwoord.

Indien u belangstelling heeft om deze maandelijkse nieuwsbrief per mail te ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@paltheoberman.nl.

 

 

Wilt u meer weten?

Alle advocaten van ons kantoor zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij hebben ruime ervaring met het geven van arbeidsrechtelijk advies en het oplossen van arbeidsrechtelijke conflicten.

Meer nieuws

War Child

Christiaan Oberman is al meer dan vijfentwintig jaar verbonden aan War Child. Lees in zijn

Lees verder »