Focus on Integrity Maart

Op 22 maart is de nieuwste versie van  Focus on Integrity verschenen. ‘Focus on Integrity’ is een maandelijkse nieuwsbrief, met korte samenvattingen van de meest recente uitspraken over integriteitsschendingen op de werkvloer. Het gaat dan over fraude, diefstal, corruptie, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, belangenconflicten, onrechtmatige concurrentie en bewijs in arbeidszaken. We geven daarbij nog een korte wenk wat de zaak interessant maakt of hoe de werkgever het mogelijk anders had kunnen aanpakken. Geen zaak is hetzelfde.

Indien u belangstelling heeft om deze nieuwsbrief per mail te ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@paltheoberman.nl. Lees hieronder één van de recente uitspraken die in deze nieuwsbrief is besproken en lees via deze link.

Bestuurder die 1000 euro van werkgeefster uitgeeft in erotisch centrum is terecht op staande voet ontslagen

Werknemer is in 2020 bij werkgeefster in dienst getreden in de functie van bestuurder. In 2023 is werknemer in een vergadering van de raad van toezicht ontslagen wegens verduistering van gelden en goederen, in combinatie met andere misstanden zoals het houden van privéfeesten, het inhuren van zijn partner zonder toestemming, het zonder toestemming uitgeven van geld tijdens vakantie en het wissen van bedrijfsgegevens van een laptop.

De rechtbank komt tot het oordeel dat werknemer als bestuurder de belangen van werkgeefster ernstig heeft geschonden. De rechter benoemt dat dit met name betrekking heeft op de betaling van 1000 EUR in een erotisch centrum in Oostenrijk en het geven van privéfeesten.

Vindplaats: Rechtbank Oost-Brabant 8 februari 2024, ECLI:NL:RBOBR:2024:557.

Wenk: In deze zaak weegt de kantonrechter mee dat de bestuurder een grote mate van zelfstandigheid heeft en de raad van toezicht zich ook niet bezighoudt met de dagelijkse gang van zaken. In dat kader kan het de raad van toezicht dan ook niet verweten worden dat zij niet eerder op de hoogte is van het mogelijk laakbaar handelen van de bestuurder.

Wilt u meer weten?

Alle advocaten van ons kantoor zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij hebben ruime ervaring met het geven van arbeidsrechtelijk advies en het oplossen van arbeidsrechtelijke conflicten.

Meer nieuws

War Child

Christiaan Oberman is al meer dan vijfentwintig jaar verbonden aan War Child. Lees in zijn

Lees verder »