Nadia Adnani

Nadia Adnani

Terug

05 mei 2021

In beginsel kan een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd niet tussentijds worden opgezegd.  Alleen als er een tussentijds opzegbeding is overeengekomen, is tussentijdse opzegging mogelijk. In deze blog bespreken wij de tussentijdse opzegging van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met én zonder een tussentijds opzegbeding.

14 april 2021

Het kabinet heeft een tijdelijke financiële regeling in het leven geroepen voor bedrijven, die werknemers zonder klachten preventief willen laten testen als thuiswerken niet mogelijk is. In deze blog bespreken wij kort de mogelijkheden tot (snel)testen van werknemers op de werkvloer en geven wij een overzicht van de tijdelijke financiële regeling van het kabinet.

18 maart 2021

In de praktijk merken we dat werkgevers niet goed op de hoogte zijn van de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Daarom zetten we in deze blog de belangrijkste rechten en verplichtingen van deze wet uiteen.

16 februari 2021

De sneeuw bracht dit weekend niet alleen veel schaatsplezier met zich mee, maar ook aanhoudende gladheid in het hele land. Als gevolg van de sneeuw en gladheid op de weg, kan het moeilijk en gevaarlijk zijn om met de auto of het openbaar vervoer naar het werk te reizen. Kunnen de slechte weersomstandigheden een reden zijn voor werknemers om thuis te blijven? Wat betekent een KNMI code rood voor werkgevers?

09 februari 2021

Het recht van de werknemer op aanpassing van de arbeidsplaats, naar bijvoorbeeld de thuiswerkplek, is beperkter dan het recht op aanpassing van de arbeidsduur of werktijd. Het wetsvoorstel ´Werken waar je wil´ heeft als doel hier verandering in te brengen.